Jonge kinderen nemen meestal geen beslissing over de vraag bij welke ouder ze gaan wonen of hoe vaak ze bij de andere ouder zullen verblijven. Ongeacht hun leeftijd, blijft goed luisteren altijd heel belangrijk. Als eerste blijft het opstellen van een ouderschapsplan een taak van de ouders en niet van de kinderen. De rechter zal het belang van het kind voorop stellen en zal wel willen weten hoe de ouders het kind bij het opstellen van het ouderschapsplan hebben betrokken en zal de ouders controleren of zij correct en weloverwogen met de kinderen omgaan in deze moeilijke periode.
 
Hoe vertel je het en hoe blijf je communiceren.
Als ouders blijf je altijd door de kinderen verbonden. Goed communiceren blijft essentieel tussen ouders en kinderen en uiteraard ook tussen ouders onderling. Hoe en wanneer de kinderen contact hebben blijft belangrijk. De echtscheiding met de minste problemen is de echtscheiding waarbij ouders goed met elkaar om blijven gaan en problemen oplossen.
 
Wat zeker niet doen!
- Probeer te vermijden dat het kind boodschapper wordt tussen de ouders.
- Blijf met elkaar omgaan als ouders t.o.v. het kind en niet als ex-partners.
- Kinderen hebben vaak moeite met een nieuwe partner. Probeer als andere ouder niet mee te gaan met een gevoel van afkeuring als een kind dat aangeeft.

Niemand weet beter met de kinderen om te gaan dan de ouders zelf. Toch willen wij u in het volgende onderwerp: kinderen in hun ontwikkeling, wat informatie geven hoe kinderen op een bepaalde leeftijd met hun omgeving en problemen omgaan. Mogelijk herkent u situaties maar mogelijk ook niet. Wij hopen dat het u helpt en tot nadenken aanzet.

Extra Menu


Unieke korting!


Wilt u meer weten over deze korting, klik dan hier.

 

Nieuws


Scheiden zonder rechter

Scheiden zonder rechter. Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie heeft een voorstel ingediend waarbij echtparen zonder minderjarige kinderen vanaf… lees meer

Erkenning van een kind

Als er sprake is van een huwelijk of per 1 april 2014 van een geregistreerd partnerschap is de man automatisch vader van het kind. Maar niet elke biologische… lees meer

Termijn alimentatie

Na de inschrijving van de echtscheiding in de registers van de burgerlijke stand van de… lees meer

voorlopige voorzieningen

Zodra partijen besluiten om te gaan scheiden neemt de hele echtscheidingsprocedure… lees meer

indexering alimentatie

Ieder jaar wordt door de minister van Justitie de verhoging van de alimentatie… lees meer

Reviews


logo RMA