In deze fase wordt daadwerkelijk aan de scheiding gewerkt tot aan het moment van daadwerkelijk uit elkaar gaan; de verhuizing. Een echtscheidingsconvenant moet worden opgesteld met daarin afspraken over de kinder- en/of partneralimentatie. Het ouderschapsplan moet worden opgesteld met daarin afspraken over de omgang met de kinderen. De scheiding gaat iedere dag zijn plaats innemen in het dagelijks leven.
 
De directe omgeving en familie geven hun reactie. Maar ook andere zaken als de verdeling van de boedel, verdeling van het vermogen, het pensioen, de verkoop van het huis, de aankoop of het huren van een andere woning en nieuwe hypotheekberekeningen moeten worden gemaakt. Juist in deze fase kan Drechtsteden Echtscheidingen.nl u bijstaan om alles in goede banen te leiden. Ook hier is het weer van cruciaal belang dat het contact met uw (aanstaande) ex goed blijft zodat u kunt blijven communiceren.
 
Mogelijk krijgt u hierbij (weer) het gevoel dat alles van uw kant moet komen. Bedank uw partner als hij wel iets heeft geregeld. Het kan de negatieve spiraal doorbreken waar u allebei voordeel uit kunt halen.

Extra Menu


Unieke korting!


Wilt u meer weten over deze korting, klik dan hier.

 

Nieuws


Scheiden zonder rechter

Scheiden zonder rechter. Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie heeft een voorstel ingediend waarbij echtparen zonder minderjarige kinderen vanaf… lees meer

Erkenning van een kind

Als er sprake is van een huwelijk of per 1 april 2014 van een geregistreerd partnerschap is de man automatisch vader van het kind. Maar niet elke biologische… lees meer

Termijn alimentatie

Na de inschrijving van de echtscheiding in de registers van de burgerlijke stand van de… lees meer

voorlopige voorzieningen

Zodra partijen besluiten om te gaan scheiden neemt de hele echtscheidingsprocedure… lees meer

indexering alimentatie

Ieder jaar wordt door de minister van Justitie de verhoging van de alimentatie… lees meer

Reviews


logo RMA