Na de scheidingsmelding komt de periode dat de scheiding wordt aanvaard. De gevolgen van de scheiding en hoe te gaan scheiden wordt besproken. Het wordt de kinderen verteld die het, op wat oudere leeftijd, meestal al lang wisten. Het is een tijd van moeten accepteren dat alles gaat veranderen. Teleurstelling, verdriet, agressie en schuldgevoel gaan langzaam hun eigen plek vinden.

Geleidelijk aan komt de weg vrij voor een eerste gevoel van opluchting, naast de andere, sombere gevoelens. Het scheidingsbesluit staat vast en geeft een soort van zekerheid die de emoties een plaats geven.
 
Partijen komen te weten waar men aan toe is en het gevoel van schuld, schuldtoewijzing en de angst voor de onzekere toekomst worden bespreekbaar. Men kan aan de zakelijke afwikkeling beginnen.
 
In deze fase wordt meestal besloten om voor Mediation te kiezen en zelf te beslissen hoe uit elkaar te gaan of de advocaten alles te laten regelen. De wereld gaat veranderen.
 
 

Extra Menu


Unieke korting!


Wilt u meer weten over deze korting, klik dan hier.

 

Nieuws


Scheiden zonder rechter

Scheiden zonder rechter. Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie heeft een voorstel ingediend waarbij echtparen zonder minderjarige kinderen vanaf… lees meer

Erkenning van een kind

Als er sprake is van een huwelijk of per 1 april 2014 van een geregistreerd partnerschap is de man automatisch vader van het kind. Maar niet elke biologische… lees meer

Termijn alimentatie

Na de inschrijving van de echtscheiding in de registers van de burgerlijke stand van de… lees meer

voorlopige voorzieningen

Zodra partijen besluiten om te gaan scheiden neemt de hele echtscheidingsprocedure… lees meer

indexering alimentatie

Ieder jaar wordt door de minister van Justitie de verhoging van de alimentatie… lees meer

Reviews


logo RMA